Aktif Karbon Filtre Üretimi ve Kullanımı

Aktif karbondan oluşan filtreler, günümüzde geniş bir kullanım sahasına sahiptir. Standart olarak aktif karbon filtre, “adsorpsiyon” isimli bir işlem ile güçlü bir filtreleme sağlamaktadır. Sıvı ve hava içerisinde yer alan arındırılması gereken etkenleri molüker seviyede emici ve tutucu bir özelliğe sahiptir. Bu şekilde son derece güçlü bir tutuş ile iyi bir filtreleme sağlamakta olan aktif karbon filtreler, bu özellikleri sayesinde kullanıldığı her alanda son derece başarılı bir filtreleme gerçekleştirmektedir. Filtreleme konusunda yüksek başarı seviyesine sahip olmasına ek olarak son derece esnek ve hafif bir yapıya sahip olması ile her alanda rahatlıkla kullanımı gerçekleştirilebilmektedir. Son kullanıcıya kadar ulaşabilen bir kullanım sahasına sahip olmasından mütevellit mevcut olan yoğun talebe yönelik olarak yüksek kapasiteli aktif karbon filtre üretimi gerçekleştirilmektedir.

Aktif karbon filtrelerde bulunan geniş yüzey yapısı ve milyonlarca gözenekten oluşan gözenekli yapısı kadar esnek yapıya sahip olması her alanda son derece kolay bir şekil verebilme imkanı sağlamaktadır. Ayrıca oldukça hafif yapısı sayesinde kullanıldığı sistemler ve ürünler için ilave bir ağırlık oluşturmamaktadır.

Aktif Karbon Filtre Nasıl Kullanılır?

Günümüzde fonksiyon kapasitesine göre şekillenmiş olan iki farklı aktif karbon filtre türü bulunmaktadır. Bu türlerin en başında gelen ve en yaygın kullanılanı ise granül yapılı aktif karbon filtre modelidir. Bu modelde hava ve sıvı için filtreleme işlemleri 5 mikron boyutuna kadar gerçekleştirilebilmektedir. 5 mikron boyutlara sahip olan tüm bileşenleri yakalayabilme ve emebilme özelliğine sahiptir. Bu şekilde hava ve suda bulunan arındırılması gereken etkenleri yüksek oranda arındırabilme kapasitesine sahiptir.

Bir diğer aktif karbon filtresiyse blok yapılıdır. Blok yapılı aktif karbon filtre modellerinde filtreleme boyutu 1 mikron seviyesine kadar inmektedir. Blok yapısı sayesinde aktif karbon filtre hava filtreleme ve su filtreleme işlemlerinde arındırmayı en yüksek kapasitede sağlayabilmektedir. Özellikle su içerisindeki klor ve diğer kimyasalların sudan arındırılmasına, havada bulunan koku bileşenlerinin yakalanmasını sağlayacak son derece yüksek kapasiteli bir çekici yüzey yapısına sahiptir. Ayrıca yüzey yapısı oldukça geniş olması sayesinde yakalama kapasitesi oldukça geniş bir kapsama sahip olmasını sağlamaktadır.

Önceki yazı
Aktif Karbon Filtre Nedir? Aktif Karbon Filtre Çeşitleri
Sonraki yazı
Aktif Karbon Filtre Nedir? Aktif Karbon Filtre Ne Amaçla Kullanılır?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi girin.
You need to agree with the terms to proceed

Menü